• 33 36 33 33
  • Man. 8-17, Tir. 8-18, Ons. 8-17, Tor. 8-18, Fre. 8-13

Fodvorter

Fodvorter

Fodvorter

Vorter skyldes en virusinfektion i huden (HumanPapilomaVirus - der findes mere end 60 varianter), som medfører hudforandringer i form af små gevækster. Infektionen angriber hudcellerne, og huden bliver forhornet på og omkring det sted, hvor infektionen befinder sig. Vorten kan blive øm særligt ved tryk fra siden. Vorter er hyppige og godartede.

Vorter smitter ved direkte berøring og indirekte kontakt, fx gennem deling af håndklæder og badesko, og ved at gå barfodet, særligt på våde gulve, som fx i svømmehaller og omklædningsrum. Smitten sker sandsynligvis, hvis man har små skader i huden (fx hvis huden er meget tør/skællende, eller hvis det øverste hudlag er opløst af fugt/vand).

De fleste vorter tager dit immunforsvar sig selv af, og spontan helbredelse (uden behandling) sker typisk inden for 1 til 2 år.

Vorter er typisk nemme at opdage. De kan være tynde, flade, knudeligende eller kuppelformede. Man kan typisk se små sorte prikker i vorten (ses under det forhornede lag). Ser man godt efter, kan man se, hvordan hudfugerne viger uden om infektionsstedet.

Du kan begrænse smitten af fodvorter ved at tildække vorterne og anvende badesko. Ved at anvende badesko i offentlige omklædningsrum og svømmehaller forebygger du smitte. Lån ikke et urent håndklæde af andre.

Billedkilde: sundhed.dk

Behandling af fodvorter

Behandling af fodvorter kan ske med håndkøbspræparater, der alle har til formål at ødelægge huden, hvori vortevirus findes.

Du kan få behandlet dine fodvorter på klinikken med Verrutop®. Verrutop® er ikke et håndkøbspræparat og behandlingen må kun udføres af praksiserende læger, hudlæger eller statsautoriseret fodterapeuter. Verrutop® består af en rækkende ætsende væsker og zink.

Behandlingen foregår ved, at det forhornede hudlag fjernes på og omkring vorten. Derefter dryppes væsken på vortevævet. Behandlingen gentages med et interval på 7 - 14 dage. Behandlingen er mindre smertefuld end frysning og er derfor velegnet til behandling af vorter hos børn.

Der findes ikke en 100 % effektiv behandling af fodvorter, og derfor er det ofte tålmodighedskrævende af få dem behandlet.

Din praktiserende læge kan henvise dig til en hudlæge mhp. behandling af fodvorter. Denne behandling er gratis for dig hos hudlægen.

Ved behandling af fodvorter her på klinikken er der 100 % egenbetaling. Fordelen ved at blive behandlet på en privatklinik er, at du her kan vælge den mindre smertefulde behandling med Verrutop®. Hos hudlægen har du ingen indflydelse på behandlingen. Det er typisk ikke lægen, som forestår behandlingen af fodvorter, men en assistent. Jeg er som statsautoriseret fodterapeut uddannet til at behandle lidelser i hudens og neglens forhornede lag. Det er din sikkerhed for en kompetent behandling.

Udvalgt viden om foden

God artikel, der giver viden om foden med relation til fodvorter og fodbehandlinger

Alt om foden
I artiklen om fodvorter (verruca vulgaris) omtales mulighederne for behandling hos en statsautoriseret fodterapeut.

Bestil tid

Bestil tid allerede i dag.
Jeg glæder mig til at byde dig velkommen.

Bestil tid

Kontakt klinikken

Ring 33 36 33 33 eller kontakt klinikken her.
 

Kontakt

Find vej og parkér

Her kan du få hjælp til at finde vej med bil, tog og bus.
 

Find vej