• 33 36 33 33
  • Man. 8-17, Tir. 8-18, Ons. 8-17, Tor. 8-18, Fre. 8-13

Neglesvamp

Neglesvamp

Neglesvamp

Neglesvamp (Onykomykose) findes særligt hos

  • idrætsfolk
  • personer, der bruger tæt lukket fodtøj
  • folk med fugtige fødder
  • personer, der får medicin eller har sygdomme, som påvirker immunforsvaret.

Billedkilde: pictures.doccheck.com

Mellem onychomykose gul negl

Hvad er neglesvamp?

Typisk starter neglesvamp efter svampeangreb i huden. Det er neglepladen, som bliver angrebet. Neglen bliver misfarvet, fortykket og kan nærmest smuldre væk. Under neglen dannes hyperkeratoser, som skubber neglepladen løs. Nogle negle er så voldsomt ramt af svamp, at neglen bliver helt eller delvist afstødt.

På de 3 billeder på siden vises eksempler på neglesvamp.

Der findes mange årsager til, at neglen kan skifte farve og udseende. Har du mistanke om neglesvamp, kan jeg hjælpe dig med at vurdere den videre udredning og behandling.

Billedkilde: pictures.doccheck.com

Svær onychomykose deform negl

Behandling

Jeg er som statsautoriseret fodterapeut uddannet til at behandle lidelser i hudens og neglens forhornede lag.

Jeg laver sammen med dig en vurdering af, hvilken behandling af neglesvampen, der i dit tilfælde vil være den bedst mulige. Det kunne fx være, at jeg fjerner så meget af den syge/misfarvede del af neglen som muligt og sørger for at oprense negl og omgivelser (behandlingen gør ikke ondt).

I lette tilfælde har du har mulighed for at få behandlet neglen med et middel, som ændrer neglens mikromiljø, således neglesvamp ikke kan trives.

Den vigtigste del af behandlingen er at fjerne årsagen til svampeangrebet. I forbindelse med behandlingen vil du modtage vejledning, så du fremover er bedre rustet til at undgå problemer med fugtige fødder og svamp. Der findes rigtigt mange produkter, som kan hjælpe. Fordelen ved at søge hjælp her på klinikken er, at jeg tager udgangspunkt i din situation. Mange af de råd, du får, er simple og helt gratis. Skriftligt materiale udleveres ved behandlingen.

Et massivt angreb af flere negle skal typisk behandles med tabletter. Man kan ikke med det blotte øje se, hvilken type svamp neglen er angrebet af. Lægen stiller den konkrete diagnose ved at tage en prøve fra neglen, der sendes til et laboratorie, som undersøger, om der er svamp og hvilken type svamp, der er tale om. Lægen tager ud fra prøvesvaret stilling til den videre behandling.

Du skal være opmærksom på, at der kan være alvorlige bivirkninger ved tabletbehandlingen af neglesvamp - spørg derfor din læge til råds og læs omhyggeligt indlægssedlen. Overvej altid om risiko for bivirkninger står mål med behandlingen af "et kosmetisk" problem. Ca. 25 % har ingen effekt af behandlingen med tabletter (kilde: sundhed.dk).

Billedkilde: pictures.doccheck.com

Neglesvamp er svær og tidskrævende at behandle

Det er derfor vigtigt, at du ved mistanke får det undersøgt og opstarter behandling hurtigst muligt. Der findes i dag ikke en 100 % garanti af nogen behandlingsform. For at tilstræbe et så optimalt forløb som muligt, er det vigtigt at overholde den aftalte behandling og følge de givne råd.

Negleprotese ved neglesvamp

Negleprotese

Hvis du har neglesvamp, kan en negleprotese i nogle tilfælde hjælpe på den kosmetiske del af problemet. Bestil tid til en konsultation og hør om dine muligheder.

Læs mere
Udvalgt viden om foden

Gode artikler, der giver viden om foden med relation til svamp

Alt om foden
sundhed.dk
Patienthåndbogen
I artiklen omtales bl.a. muligheden for at få svamp i neglene.
I artiklen kan du finde mere information om neglesvamp. En negleprotese kan få en angrebet negl til at ligne en negl uden neglesvamp.
I artiklen om fodsvamp (tinea pedis) omtales bl.a. mulighederne for behandling af fodsvamp.

Bestil tid

Bestil tid allerede i dag.
Jeg glæder mig til at byde dig velkommen.

Bestil tid

Kontakt klinikken

Ring 33 36 33 33 eller kontakt klinikken her.
 

Kontakt

Find vej og parkér

Her kan du få hjælp til at finde vej med bil, tog og bus.
 

Find vej