• 33 36 33 33
 • Man. 8-17, Tir. 8-18, Ons. 8-17, Tor. 8-18, Fre. 8-13

Laserbehandling

Laserbehandling

Behandling med laserlys (Low Level Laser Therapy / Laser Photo Therapi) er overførsel af energi til cellerne. Laserlysets energi trænger igennem huden og igangsætter cellernes funktioner og styrker derved immunforsvaret og blodgennemstrømningen. Det faktum, at laserlys påvirker kroppens immunforsvar og evne til hurtigere at hele ved sygdom og skader, gør, at anvendelsesmulighederne for behandling med laserlys er mange.

På klinikken behandles kun fodrelaterede problemer.

Laserlysets virkning

Laserlysets virkning på kroppen kan opdeles i 4 hovedpunkter:

 1. En antiinflammatorisk virkning (betændelseshæmmende virkning)
  Denne virkning skyldes, at laserlyset stimulerer de celler, der kontrollerer betændelsesforløbet. Virkningen ses i form af mindsket hævelse, mindre rødmen og ømhed.
 2. En direkte smertehæmmende virkning
  Denne virkning opstår ved, at der frigøres endorphiner ved stimulering af nervecellerne, samt at laserlyset via sin indflydelse på inflammation kan mindske afgivelsen af stoffer, der øger smertereceptorernes følsomhed. Arbejdes der med stimulering af nervepunkter, er denne smertehæmmende virkning meget værdifuld.
 3. Øget frigivelse af forskellige byggematerialer fra cellerne
  I første række er det proteinet collagen fra fibroplasterne, der har betydning. Collagen indgår i næsten alt væv, og ikke mindst i det underste hudlag. En øgning af collagendannelsen er afgørende for laserlysets virkning på heling af sår. Desuden er collagenproduktionen ansvarlig for, at der ikke dannes arvæv, når vævsskader behandles med laserlys.
 4. Frigørelse af affaldsstoffer fra cellerne
  Denne virkning har stor betydning for behandling af vævsskader, blodansamlinger, ophobninger, blokeringer m.m.

Laserlysets egenskaber giver et øget immunforsvar, bedre cellefunktioner og
forbedrer dermed kroppens evne til hurtigere at hele ved sygdom og skader.

Der er ingen kendte alvorlige bivirkninger ved laserbehandlingen. Laser Photo Therapi (LPT) kan højst give en let rødme på huden, som kan opstå midlertidigt på det behandlede område.

Laserbehandling er i dag en anerkendt behandlingsform. Bl.a. har Norges sundhedsmyndigheder 1. juli 2001 godkendt brugen af laserbehandling inden for smerte- og helingsbehandling foretaget hos autoriseret behandlere. De Amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt brugen af LPT til bla. smerte- og sårbehandling og til behandling af seneskedehindebetændelse (CTS - Carpal Tinnel
Syndrome).

I EU er laserudstyr til LPT CE-mærket som medicinsk behandlingsudstyr, eks. CE-0123 (TÜV) og dermed generelt godkendt som en medicinsk behandlingsmetode til smerte- og helingsbehandling. Offentliggørelsen i The Lancet, 2009, med laser til smertebehandlingen af nakkeskader (Neck pain), blev set som et stort skridt frem mod en fuld anerkendelse af laserlysets positive egenskaber til behandling. 

EASY-LASER™ L500, som anvendes her på klinikken, er godkendt som medicinsk udstyr og overholder reglerne i EU direktivet 93/42/EØF (EASY-LASER™ L500 er CE mærket: (TÜV)).

Bestil tid

Bestil tid allerede i dag.
Jeg glæder mig til at byde dig velkommen.

Bestil tid

Kontakt klinikken

Ring 33 36 33 33 eller kontakt klinikken her.
 

Kontakt

Find vej og parkér

Her kan du få hjælp til at finde vej med bil, tog og bus.
 

Find vej