• 33 36 33 33
  • Man. 8-17, Tir. 8-18, Ons. 8-17, Tor. 8-18, Fre. 8-13

Ortopædiske indlæg

Indlægssåler mindsker gener

Specialfremstillede ortopædiske indlæg

Jeg fremstiller indlægssåler på klinikken i København - du får dem med hjem med det samme.

Fejlstillinger i fødderne kan give gener i form af smerter i kroppen, fordi muskler og knogler ikke samarbejder optimalt. Fejlbelastninger kan medføre træthed/smerter i foden, anklen, knæet, hoften, ryggen samt medføre belastninger på huden (hård hud, ligtorne mv.) og kan medføre slidgigt.

Indlægssåler til fodtøj har til formål at mindske de gener, som du oplever pga. fejlstillinger i dine fødder. De kan også have til formål at optimere sportspræstationer og mindske risikoen for skader og overbelastning, og derfor være relevante i sportssko, fx løbesko, cykelsko, skistøvler mv. Ved at skabe og genoprette en så god anatomisk balance i foden som muligt, undgåes og mindskes yderligere belastninger og gener i din krop. 

Fodindlæg kan både være forebyggende, genoptrænende og en del af behandlingen af fx diabetes og gigt.

Indlæg i sko

Du får dine indlæg med det samme

Indlæg fremstilles, mens du venter, så du får dem med det samme.

Fremstilling af indlæg er et af mine specialer. Jeg har eget værksted og fremstiller selv individuelt tilpassede indlæg. Jeg benytter avancerede materialer og teknologi, så indlæggene er behagelige, har en optimal styrke og fylder mindst muligt i dit fodtøj.

Fodundersøgelser ved indlægsfremstilling

Undersøgelser

Fremstilling af specialtilpassede ortopædiske indlægssåler kræver grundige undersøgelser, som tager udgangspunkt i:

Din sygehistorie/udfordring (anamnesen), din fortælling om problemet. Hvornår og hvordan det er startet, øvrige sygdomme, medicin, særlige bevægelser i din sport mv.

Dit fodtøj, som har en afgørende betydning for fodens bevægelse og sammen med indlægget er en del af behandlingen. Derfor undersøges og vurderes dit fodtøj. Fodtøjet skal følge din fods naturlige form. Fodtøjet skal være 8-10 mm længere end din fods længste tå, når du har belastning på foden. Spørg efter en fodtøjsvejledning på klinikken.

Derudover foretager en række objektive undersøgelser af: 

  • foden ubelastet - hvor din fod og hud undersøges (vurdering af blodforsyningen og ernæringstilstanden i fod og ben samt ledbevægelighed)
  • foden belastet - her ses efter fejlstillinger, og hvordan trykbelastningen er på din fod (undersøges med avanceret skanningsudstyr fra Podotech by Elftman®)
  • foden i funktion - foden undersøges, når du er i bevægelse bl.a med avanceret skanningsudstyr fra Podotech by Elftman®

Undersøgelserne er afgørende for at vurdere, hvilket indlæg som netop du har brug for. Der er selvfølgelig en forskel på, om du har en medfødt fejlstilling, har gigt, diabetes eller du fx ønsker at forebygge sports-/løbeskader.

Skanningsudstyr

Podotech logo

Avanceret skanningsudstyr
fra Podotech by Elftman®

Udstyret viser bl.a. trykbelastningen både gående og stående.

1547c m Podotech1547e m Podotech
Indlægssåler mindsker gener

Dine indlæg er individuelle

Det er individuelt, hvad du har brug for, og derfor også individuelt, hvad prisen er og hvor lang tid, det tager at fremstille dit indlæg. Indlæggene fremstilles og udleveres samme dag.

Har du fejlstillinger, som ikke kan afhjælpes med et indlæg, henviser jeg dig til din læge, der sørger for, at du bliver undersøgt af en ortopædkirurg, som kan vurdere din videre behandling.

Tilskud: Din læge kan i særlige tilfælde henvise dig til indlægsbehandling, jf. servicelovens § 112. Er du medlem af sygeforsikringen danmark i gruppe 1, 2 eller 5 ydes der tilskud til indlæg fremstillet efter funktionelt aftryk. Du kan læse mere om muligheder for tilskud her.

Prisen på indlæg er inkl. kontrol og vejledning.

Indlægssåler løbesko

Podiatech logo

Udstyr til indlægsfremstilling

Til indlægsfremstilling benytter jeg bl.a. et af markedes mest afprøvede og gennemtestede systemer, Podiatech by SIDAS®, som blev grundlagt i 1975. Forskning og udvikling sker gennem tæt samarbejde mellem fodterapeuter, fysioterapeuter, læger og teknikere.

Podiatech

Gavekort

Klinikken udsteder gavekort til fodbehandlinger og produkter. Du behøver ikke at købe et gavekort til en bestemt behandling. Du bestemmer selv beløbet på gavekortet.

Gavekort udstedes ved henvendelse i klinikken eller ved at kontakte klinikken her. Ved henvendelse i klinikken får du et fysisk gavekort. Hvis du køber gavekort uden at møde op i klinikken, modtager du en fil via e-mail, som du selv skal udskrive. 

Udvalgt viden om foden

Gode artikler, der giver viden om foden med relation til behov for ortopædiske specialfremstillede skoindlæg

Alt om foden
sundhed.dk
Patienthåndbogen
I artiklen omtales bl.a. hælspore, fascitis plantaris, hård hud og hælindlæg.
I artiklen omtales bl.a., at hammertæer kan være en følge af nedsunken forfod. I sådanne tilfælde kan indlæg være relevante.
I artiklen om skæv storetå (hallux valgus) omtales bl.a., at det er en god idé at anvende indlæg, som kan aflaste årsagerne til fejlstillingen.
I artiklen om nedsunken forfod/forfodsplatfod (pes planus transversus) omtales bl.a., at specialfremstillede indlæg kan være relevante ved nedsunken forfod.
I artiklen om hulfod (pes cavus) omtales bl.a. mulighederne for vejledning og aflastende specialfremstillede indlæg.
I artiklen om platfod (pes planus) omtales bl.a. mulighederne for at få skoindlæg.
I artiklen omtales bl.a., at det kan være relevant at få støtte til foden, fx ved specialfremstillede såler (indlæg). Se eventuelt også artiklen om skæv storetå (hallux valgus).
I artiklen omtales bl.a. muligheden for at få stabiliserende ortoser, gængesålskorrektion og vejledning.
Artiklen omhandler stiv storetå (hallux rigidus).

Artiklen omhandler slidgigt (artrose).

I artiklen om neuromuskulære lidelser (nerve-muskellidelser) omtales bl.a. fejlstillinger af foden, som kan afhjælpes med skoindlæg.
I artiklen omtales bl.a. behovet for at være ekstra opmærksom på sine fødder som diabetiker. Det er også relevant at anvende aflastende skoindlæg, hvis man har fejlstillinger i fødderne.

Bestil tid

Bestil tid allerede i dag.
Jeg glæder mig til at byde dig velkommen.

Bestil tid

Kontakt klinikken

Ring 33 36 33 33 eller kontakt klinikken her.
 

Kontakt

Find vej og parkér

Her kan du få hjælp til at finde vej med bil, tog og bus.
 

Find vej