• 33 36 33 33
  • Man. 8-17, Tir. 8-18, Ons. 8-17, Tor. 8-18, Fre. 8-13

Negleproteser

Negl med negleprotese

Negleproteser

Er din negl beskadiget enten på grund af psoriasis eller traume (slag, stød) eller efter angreb af svamp, kan jeg rekonstruere neglen, så den erstattes af en negleprotese.

Neglen vil komme til at minde meget om en almindelig negl, så når man ser ned på fødderne, vil man ikke umiddelbart se nogen forskel på protesen og de øvrige negle.

Billedet viser samme negl før og efter påsætning af en negleprotese

Negl uden negleprotese

Hvorfor skal neglen genskabes?

Det er vigtigt at understrege, at denne behandling ikke kurerer nogen form for sygdomme, og at neglen ikke nødvendigvis skal genskabes.

Hvis neglen mangler helt eller delvist vil huden omkring neglen begynde at "krybe" ind i siderne, så den resterende negl kommer til at ligge i en fordybning af huden. En storetånegl er ca. 12-18 måneder om at vokse ud. Huden vil komme i vejen, når neglen vokser ud. Med en protese vil huden blive holdt bedre på plads, så den resterende del af din naturlige negl frit kan vokse. Samtidig beskyttes neglen mod yderligere skader og beskytter det sarte område under neglen.

Under behandlingen bliver den afstødte negl forsigtigt fjernet (behandlingen gør ikke ondt). Derefter modeleres protesen direkte oven på den resterende del af din naturlige negl.

Neglen vokser langsomt ud i takt med at din resterende del af neglen vokser. I gennemsnit holder negleprotesen i ca. 6 uger. Udsættes protesen for tryk, pres, stød og ophold i vand gennem længere tid holder den typisk i kortere tid. Jo bedre du passer på den, jo længere holder den. Når protesen er vokset med neglen ud, eller hvis den er løsnet, skal hele negleprotesen fjernes og erstattes af en ny (behandlingen gør ikke ondt).

Behandlingen udføres som en tillægsbehandling i forbindelse med en delbehandling eller fodbehandling.

Billedet viser samme negl før og efter påsætning af en negleprotese

Udvalgt viden om foden

God artikel, der giver viden om foden med relation til neglesvamp og negleproteser

sundhed.dk
Patienthåndbogen
I artiklen kan du finde mere information om neglesvamp. En negleprotese kan få en angrebet negl til at ligne en negl uden neglesvamp.

Bestil tid

Bestil tid allerede i dag.
Jeg glæder mig til at byde dig velkommen.

Bestil tid

Kontakt klinikken

Ring 33 36 33 33 eller kontakt klinikken her.
 

Kontakt

Find vej og parkér

Her kan du få hjælp til at finde vej med bil, tog og bus.
 

Find vej